Heeled Balmain Black Sandals ShirtHigh Pierre mN08ynOvw

Wolkenkrabbers

Werkstukken en spreekbeurten

Wolkenkrabbers zijn gebouwen die hoger zijn dan 200 meter. In Noord-Amerika en Azië staan er heel veel. Weet jij waar de hoogste ter wereld staat?

Wolkenkrabbers in Nederland

Wolkenkrabbers zijn heel hoge gebouwen, zo hoog dat ze de wolken kunnen raken. Ze zijn meer dan 200 meter hoog. In Nederland hebben we niet zulke hoge gebouwen. Daar noemen we alle gebouwen die hoger zijn dan 120 meter al wolkenkrabber. In Rotterdam staan er een aantal. Daar vind je ook de Maastoren, die met een hoogte van 165 meter het hoogste gebouw van Nederland is. In 2019 wordt gestart met de bouw van de op een na hoogste wolkenkrabber, die komt in Eindhoven en wordt 158 meter hoog.

Crossfit Nano Dames Pump Reebok Schoenen Fusion IWHED29Y

Verenigde Staten

Lyst Knit Oversized Solid In Acne Shore Studios White Jumper 1lFKJc

De eerste wolkenkrabbers werden in de Verenigde Staten gebouwd. Vooral in de steden Chicago en New York. Er was te weinig ruimte voor alle mensen en kantoren in die steden. Daarom werd er steeds hoger gebouwd. In New York ontstond vervolgens een wedstrijd wie het hoogste gebouw kon maken. De stad heeft nu een indrukwekkende skyline met wel vijftig wolkenkrabbers. De bekendste wolkenkrabber van New York is het Empire State Building. Het was af in 1931 en het was met een hoogte van 381 meter zelfs veertig jaar lang het hoogste gebouw ter wereld. Nu is het nog steeds een van de hoogste gebouwen in New York. Maar het hoogste is daar het One World Trade Center van 541 meter. Het staat op het terrein van de Twin Towers, die in 2001 werden verwoest bij een terroristische aanslag.

Nóg hoger

Ook in Azië vind je veel hoge wolkenkrabbers. De hoogste ter wereld staat in Dubai: de Burj Khalifa. Deze wolkenkrabber is ruim twee keer zo hoog als het

Empire State Building. De toren is maar liefst 830 meter hoog! Wil je weten hoe hoog dat is? Als je thuis ongeveer 300 keer de trap oploopt, krijg je een indruk ... Kan het nog hoger? Jazeker! Saoedi-Arabië wil in 2020 de Jeddah-toren klaar hebben. Deze wolkenkrabber moet met 1008 meter het eerste gebouw ter wereld worden dat meer dan een kilometer hoog is! 

Thema
Techniek en wetenschap
Niveau
Basisschool groep 7-8

Damesschoenen Zwart Kopen Heels Met Sale Daniel Pumps Cristian High sCBQrdthx

Filmpjes

Meer over Wolkenkrabbers op andere sites

Naar alle onderwerpen van Techniek & Wetenschap

Damesschoenen Zwart Kopen Heels Met Sale Daniel Pumps Cristian High sCBQrdthx
Adidas Homme Performance Sport Gris Sweat Capuche Id iPZTOkuX